Maandagochtend. Je rept je van je bed naar de werkvloer, met een korte tussenstop in de keuken. Hoe zal de lunch er vandaag uitzien? Zucht! Geen tijd om na te denken. Een boterham met kaas dan maar? Nee hoor, niet wat ons betreft. Met deze 5 lekkere broodvervangers wordt jouw lunch (en die van je kinderen) het hoogtepunt van de dag.¦

Hartige muffins eet je koud of warm, naargelang je humeur. En wist je dat je ze tot wel 3 maanden kan bewaren in de diepvries?

 1. Wraps
  Wraps: pakketjes vol lekkers zijn het. EΘn hap en een golf van smaken komt op je af. Bovendien zijn ze een droomlunch voor keukenprins(ess)en met weinig tijd: inhoud even op een hoopje smijten, toeplooien en klaar. Scoor punten bij je kinderen (of jezelf) met een klassieke vulling van zalm, roomkaas en wat plakjes avocado. Of wat dacht je van deze lekkere wraps met mozzarella en tomaat?

 2. Quiche
  Liever een warme lunch? Die hoeft niet moeilijk te zijn. Met de restjes die je nog hebt liggen, schuif je daags voordien makkelijk Θn snel een lekkere quiche in de oven. Ook kinderen zijn er dol op: wie groenten vermomt als taart, lacht Ês avonds stiekem in zijn vuistje als de allerkleinsten met een lege brooddoos thuiskomen. Ontdek onze tips voor een heerlijke, geslaagde quiche.

 3. Hartige muffins
  Hartige muffins eet je koud of warm, afhankelijk van je humeur. En welk kind weigert er nu een muffin als lunch? Ook hier geldt: met groenten in dessertvorm sla je de bal zelden mis. Wist je trouwens dat je muffins tot wel 3 maanden kan bewaren in de diepvries? Gewoon luchtdicht en afzonderlijk verpakken. Onderaan dit artikel vind je alvast een lekker receptje.

 4. Soep
  Ook met soep kan je alle kanten op. Een simpele tomatensoep met balletjes doet het altijd goed, maar een goedgevulde Oosterse maaltijdsoep is weer eens wat anders. Krijg je het algauw te warm van zoÊn soepje? Geen paniek, waag je op hete dagen eens aan een verfrissende gazpacho, of verras je kinderen met deze koude avocadosoep.

 5. Maaltijdsalade
  Een maaltijdsalade vult je maag, maar dan op een veel rijkere manier dan die boterham met kaas. Van een koude pastasalade Caprese in je brooddoos krijgt iedereen meteen een warm gevoel. Maar ook deze bulgursalade met kikkererwten geeft een originele twist aan je lunch. Of ga voor een simpel slaatje van kip en mango en steek er û als het dan toch even mag û een klein, maar verrukkelijk stukje brood bij.

Wil je helemaal uit de bol gaan met het bereiden van je lunch (of die van zoon- of dochterlief)? Haal inspiratie uit deze originele combinaties: