Tomatensoep met balletjes

De #1 soep van zowat alle Belgen? Tomatensoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je ze in minder dan een uurtje op tafel. Iedereen happy!

67 (67)
50 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
  2. Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
  3. Voeg hettomatenconcentraat 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
  4. Brreng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
  5. Mix de soep en als u het nodig vindt kunt u ze zeven. Kruid verder en voeg naar eigen smaak suiker toe.
  6. Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp er het overtollige vocht eruit te laten en hak fijn.
  7. Doe het gehakten , de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprika en muskaat in een grote pot.
  8. Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
  9. Maak nu uw balletjes. Maak daarbij regelmatig uw handen nat om gemakkelijker te werken.
  10. Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.

Tip

Een extra romige versie van deze tomatensoep met balletjes serveren? Voeg er een scheutje Solo Crèmefine cuisine aan toe!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (35)

Gepost door Ann1965 op 13 oktober 2015 om 07u11

ipv oudbakken pistolet kan je ook oud brood gebruiken ;-)

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 14u57

Dat kan inderdaad ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?