Artikel ***** (1 stem)

Restjes verwerken in quiche of hartige taarten

Met groenten en/of vlees aan de slag? Dan is een hartige taart snel gebakken. Ideaal om restjes groenten of vlees uit de koelkast weg te werken!

Maar het is ook een handig hulp om kinderen groenten te laten eten. Met een stukje quiche krijgen ze bijvoorbeeld toch de nodige vitamines binnen: de groenten zitten verstopt en de feestelijke taartvorm doet hen smullen. Zo zullen ze maar wat graag groentjes binnenspelen!

Voor het deeg:

Kies voor bladerdeeg, filodeeg of brickdeeg, afhankelijk van het recept. Het eenvoudigst is een kant-en-klaar taartdeeg te gebruiken.

Voor de vulling:

De basisvulling van een quiche bestaat uit eieren, room Solo Delifine en/of melk en kaas. De verhoudingen hangen af van het recept en de grootte van je taartvorm. Voeg aan die mengeling extra vlees of seizoensgroenten toe, naar je eigen humeur. Kies voor één of twee soorten groenten en/of vlees per quiche. Zo komen de smaken het best tot hun recht.

Andere soorten hartige taart

Quiche is maar één soort hartige taart. Er bestaan natuurlijk ook andere soorten.

Pizza's bijvoorbeeld. Die maak je met pizzadeeg. Je kunt het pizzadeeg zelf maken of kant-en-klaar kopen. Beleg het met tomatensaus en groenten en vlees naar keuze. Heel leuk om samen met kinderen te bereiden!

Hartige crumbles zijn een relatief nieuwe trend. Snel, makkelijk, origineel en vol smaakl! Maak eerst een dikke saus bij groenten (zoals een ratatouille) en verdeel het mengsel in een hoge taartvorm. Verkruimel het ongezoete kruimeldeeg erover en zet de crumble in de oven. Overheerlijk!

Hoe vermijd je een wakke taartbodem?

1) Rol het deeg zo dun mogelijk uit op bakpapier. Heb je geen deegrol? Dan kun je een fles gebruiken.

2) Prik, voor je de vulling toevoegt, met een vork in het deeg, zodat de korst knapperig blijft.

3) Bak het deeg 'blind' op voorhand. Leg het deeg in een taartvorm en bedek het met bakpapier en daarop kikkererwten, droge bonen of rijst. Zo blijft het deeg mooi op zijn plaats. Bak het deeg 10 – 15 minuten op 160°C in de oven. Laat afkoelen en haal het gewicht en het bakpapier weg.
Wil je een mooie goudbruine bodem? Bak het deeg dan blind op 200°C. Ideaal voor fruittaarten!

4) Voeg daarna pas de vulling toe. Zoet of hartig? Jij kiest.

Enkele ideetjes?

Andere Solo-leden over dit artikel (0)