use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Noorse boterham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Noorse boterham

Noorse boterham

Van dit Scandinavische recept met gravlax-zalm, kreeft en Becel Gold ga je spontaan watertanden.

Gravlax-zalm, Noorse kreeft, Aquavit … Deze Scandinavische boterham van Eric Boschman smaakt niet alleen lekker, hij ziet er ook adembenemend uit. De basis voor deze heerlijke hap is een lekker laagje Becel Gold.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 75 g fijngesneden gravlax-zalm
  • 1 (Noorse) kreeft (gekookt of ongekookt; als de kreeft nog gekookt moet worden, 2 wortels en 1 ui voorzien)
  • 1 schapenyoghurt (om de vinaigrette te binden)
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 10 cl Aquavit (voor de vinaigrette)
  • 1 granaatappel
  • 75 g oesterblad (Mertensia maritima) of waterkers
  • 1 potje vliegviseitjes
  • 1 potje zalmeitjes
  • 40 g Becel Romig
  • 4 sneden volkorenbrood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het kreeftenvlees uit de staart en poten in fijne sneetjes. Maak het vlees los aan de binnenkant van het karkas en hou het bij om toe te voegen aan de vinaigrette.
  2. Giet 2/3 van de yoghurt in een kom, voeg de olijfolie toe en klop met een garde of vork. Voeg de granaatappelpitjes toe. Verdun met Aquavit tot een romig mengsel. Voeg de stukjes kreeft toe. Proef en kruid bij naar smaak.
  3. Smeer Becel Romig op je volkoren boterhammen en leg er de zalm op. Doe er de vinaigrette op met de stukjes kreeft. Werk af met wat oesterblaadjes of waterkers. Pas op: oesterblaadjes smaken heel zilt, dus je hoeft geen zout toe te voegen.
  4. Garneer met een koffielepel zalmeitjes. Op de stukjes kreeft leg je een mespunt vliegviseitjes.
  5. Dien op met een frisse salade.
  6. Deze Noorse boterham is een creatie van sommelier Eric Boschman.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.