CAKES-IN-EEN-MOK-IN-10-MINUTEN

Komt er een vakantiedag-zonder-plannen, een woensdagnamiddag zonder huiswerk of een kinderfeestje aan? Maak het dan extra gezellig in huis en trakteer je kinderen eens op een activiteit waar ze allemaal dol op zijn: samen bakken!

Maar hoe kom je origineel uit de hoek bij kinderen die al eens vaker wafels, koekjes of cupcakes bakken? Simpel: je leert ze hoe je mug cakes bakt! Dat zijn superleuke cakes in een mok die je in 10 minuten in de microgolfoven klaarmaakt.

EN DAN BEGINT DE FUN PAS ÉCHT...

Ze bakken is supertof. Maar je mug cakes versieren is nog véél leuker. Met zelfgemaakte vlagjes, suikergoed, glazuur of chocoladeschilfers... je kan de toppings zo gek niet bedenken. We zetten 5 leuke en eenvoudige versiertips op een rijtje.

  • Laat de kinderen leuke, eenvoudige vormpjes op een blad papier tekenen en snijd ze uit met een breekmesje. Leg het sjabloon op de Mug Cake en bestrooi met cacaopoeder of poedersuiker.
  • Met 100 gram poedersuiker en een eetlepel water maak je snel en makkelijk een glazuurlaagje. Gewoon samenvoegen en tot een glad papje roeren. Je kan je glazuur ook een kleurtje geven door een druppeltje eetbare kleurstof toe te voegen (verkrijgbaar in je supermarkt). Of experimenteer eens met wat gekleurde limonadesiroop of bessensap. Ideaal om je glazuur een feestelijk tintje te geven.
  • Is het glazuur op je Mug Cakes nog wat zacht? Druk er dan voorzichtig stukjes gekonfijt fruit, halve druifjes, schijfjes banaan of andere fruitige versiering in. Dat zorgt voor een extra kleurig smaakbommetje.
  • Dol op chocolade? Werk dan je Mug Cakes af met een heerlijk laagje ganache. Breek hiervoor 250 gram pure chocolade in kleine stukjes in een glazen kom. Breng 250 ml slagroom aan de kook en giet hem over de chocolade. Roer het mengsel met een garde glad. Laat de ganache afkoelen tot de gewenste dikte en smeer hem op je Mug Cakes. Zo heb je ook meteen de perfecte basis om je cake verder te versieren met gekleurde bolletjes of ander suikergoed.
  • Als je een effen mok gebruikt, dan je kan je die zelfs met porseleinstiften een eigen look geven. Knip eenvoudige sjabloontjes uit papier en ga langs de randen met de porseleinstiften tot de mok helemaal versierd is.