Jouw favoriete bakrecepten en Lipton-thee: de perfecte match!

Wist jij dat thee en gebak perfect zijn voor een heuse food pairing? Thee heeft namelijk, net zoals wijn, een heel eigen smaakpalet dat sterk bepaald wordt door het terroir waar de grondstoffen geteeld worden (een combinatie van het klimaat en de bodem). Daarom is het ook logisch dat de smaak van een bepaald bakrecept nog beter tot zijn recht komt als je er de juiste thee bij serveert.

Wil je de gasten op je volgende theeparty Θcht verrassen? Een tip: lees de ingrediënten in een bakrecept goed en bekijk de bestanddelen van de thee. Zoek dan de perfecte match in de overeenkomst tussen smaken... of in het feit dat ze mooi met elkaar contrasteren. Voorbeeldjes? Het frisse van muntthee breekt de bitterheid van pure chocolade. De fruitig-zure toets van framboos in gebak versterkt op zijn beurt het natuurlijke zoete aroma van Forest Fruit thee. En zo zijn er nog tal van heerlijke combinaties te ontdekken.

Moeilijk? Helemaal niet! Om jou op weg te helpen, hebben wij hieronder alvast 10 Lipton-theesoorten en infusies gekoppeld aan de patisseriesmaken waarmee ze perfect matchen.

Laat je inspireren, neem je favoriete bakrecepten erbij en doe de test. Gegarandeerd verrassend lekker!