use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Wil je deze heerlijke Spaanse aardappelomelet zelf klaarmaken? Met deze makkelijke tips en recepten tover je snel een authentieke tortilla op tafel.

TORTILLA

Velen denken bij het woord Tortilla onmiddellijk aan de Mexicaanse maïskoek. Behalve de naam heeft de Spaanse tortilla echter niets gemeen met zijn centraal-Amerikaanse tegenhanger. De tortilla de patatas, zoals de Spaanse tortilla ook wordt genoemd, is namelijk een heerlijke, dikke omelet met aardappelen.

Deze tortilla is geschikt voor elke gelegenheid. Of het nu als volwaardige maaltijd bedoeld is, als voorgerecht of als tapas, een warme of koude tortilla zal gegarandeerd lof oogsten. Voeg enkele kleurrijke ingrediënten zoals paprika’s of pepers toe en jouw tortilla wordt ook een lust voor het oog. Afhankelijk van de bedoeling waarmee je dit gerecht serveert, pas je gewoon de portionering ervan aan.

Weetje: Afhankelijk van de streek in Spanje waar jij je bevindt, zal de samenstelling variëren. Zo zal je in Catalonië vaak tortilla’s van spinazie of aubergine aantreffen, terwijl men in het Baskenland eerder tortilla’s met tonijn of kabeljauw verkiest.