Chocolade, zijn we er niet allemaal dol op? Maar wat maakt het nu precies zo opwindend? Behalve de heerlijk zoete, volle smaak bevat cacao ook alkaloïden. Die geven je een ontspannend gevoel en zorgen tegelijk voor een euforisch effect. Pure chocolade is dus eigenlijk een natuurlijk feel-goodingrediënt. Het is dus niet alleen een fantastische smaakmaker in je gebak en desserts – je houdt er ook nog eens een goed gevoel aan over!

Genieten van chocolade? Het kan!
Weg met schuldgevoelens: chocolade eten mag best wel een keertje. Maar, kies dan vooral voor de pure chocolade. De stelregel is: hoe meer zuivere cacao er in je chocolade zit, hoe beter hij voor je is (kijk hiervoor best even naar het percentage cacao op de verpakking). Zo kan pure chocolade af en toe en met mate gerust passen in een gezond voedingspatroon. Je zou je voor minder goed in je vel voelen!

Pure chocolade is op zich al een echte lekkernij. Maar natuurlijk blijft het ook een populair basisingrediënt in taarten, cakejes en ander huisgemaakt gebak. Laat je inspireren door deze 20 originele chocoladerecepten…