Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Rode poon gemarineerd in limoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
Belgisch
recipe image Rode poon gemarineerd in limoen
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 8 filets rode poon
  • 350 ml olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 el gehakte, verse koriander
  • 2 el Solo Vloeibaar
  1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
  2. Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
  4. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
  5. Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
  6. Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
  7. Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.