voorgerecht
Rode poon gemarineerd in limoen
Geef score
Porties

- 1 sjalot
- 1 limoen
- 8 filets rode poon
- 350 ml olijfolie
- 4 el sojasaus
- 2 courgettes
- 2 tomaten
- 2 el gehakte, verse koriander
- 2 el Solo Vloeibaar
- Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
- Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
- Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
- Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
- Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
- Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
- Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.
