Zelf koekjes maken hoeft heus geen sinecure te zijn! Zandkoekjes maak je gewoon zelf dankzij ons makkelijke basisrecept. Heerlijk, zo’n zandkoekje bij een kopje verse koffie. Voor je het weet heb je zelf knapperige amandelkoekjes gemaakt dankzij onze makkelijke zandkoekjes recepten. Aan de slag!

Zandkoekjes bakken

Een zandkoekje is een typisch Nederlandse lekkernij. Met slechts enkele ingrediënten tover je dit heerlijke tussendoortje op tafel. Tip: bak ze samen met de kinderen. Het deeg om zandkoekjes te maken leent zich immers perfect voor het uitsnijden van diverse vormpjes. Leuk om kinderen zich creatief te laten uitleven!

Basisdeeg zandkoekjes

Het basisdeeg om zandkoekjes te maken is heel simpel. Meng Solo, bloem, suiker en een ei samen tot een geheel. Alles moet goed gemengd zijn, dus zorg ervoor dat je lang en stevig genoeg kneedt. Kneden is een must! Om het deeg op smaak te brengen kan je havervlokken, gemalen amandelen of vanillesuiker toevoegen. Wees creatief. Ook kaneel, walnoten en cacao zijn een leuke extra. Van het beslag maak je een rol die je nadien in stukjes snijdt. Of rol het deeg uit en snijd er vormpjes uit. Laat het een halfuur rusten in de koelkast voor je het in de oven steekt. Met zandkoekjes kan je alle kanten op. Experimenteren is de boodschap!