helemaal from scratch en zonder pakjes of zakjes. Ga aan de slag met ons basisrecept voor aspergesoep en ontdek hoe je je aspergesoep nóg lekkerder kan maken.

Basisrecept om aspergesoep te maken

In amper 5 stappen kan je al een heel eenvoudige aspergesoep maken:

  1. Snijd 1 ui en 1 stengel prei fijn. Stoof de groentjes kort aan in een beetje Solo.
  2. Schil intussen 1 bussel asperges en snijd de uiteinden weg. Snijd de stengels in stukjes en voeg ze bij de overige groenten. Laat alles nog enkele minuten stoven.
  3. Voeg nu 2 liter kokend water en een groentebouillonblokje toe. Kook de groenten tot ze zacht zijn.
  4. Mix de soep glad en doe er nog 150 ml Solo Crèmefine Licht bij, voor een heerlijk romige smaak.
  5. Werk af met wat verse peterselie.

Aspergesoep van schillen

Wist je dat je ook aspergesoep kan maken van de schillen en uiteindes alleen? Breng de restjes van de asperges aan de kook en giet ze daarna door een zeef, zodat je een smaakvolle aspergebouillon krijgt. Maak dan een witte roux, voeg er de bouillon aan toe en blijf roeren tot er geen klonters meer zijn.

Aspergesoep maken van kookvocht

Je kan de asperges ook op voorhand koken in plaats van mee te stoven met de overige groenten. Giet het kookvocht dan niet weg, maar gebruik het als bouillon voor de soep. Zo geef je je aspergesoep een extra intense smaak!

Tip: nog meer klassiekers met asperges

Aspergesoep is een échte klassieker uit de Belgische keuken. Maar het is lang niet de enige. Probeer bijvoorbeeld eens asperges op z'n Vlaams te maken: een supersimpel gerecht dat het beste in ons witte goud naar boven haalt.