Een brokje puur genot voor de chocoladeliefhebber pur sang: de brownie! Deze Amerikaanse klassieker scoort altijd en maak je heel snel zelf klaar. Serveer Èm als vieruurtje bij de koffie of eindig een maaltijd met deze heerlijke chocoladebom. Wedden dat iedereen er goedgezind van wordt?

Basisrecept brownies

Het basisrecept om de klassieke brownie te maken is heel simpel: chocolade, boter, eieren, suiker en bloem. Meer heb je niet nodig om zelf heerlijke brownies te maken. Zorg er wel voor dat je chocolade van een goed merk gebruikt, en kies steeds voor de pure variant met het hoogste cacao-gehalte. De smaken komen dan immers beter tot hun recht, én zo beperk je het aantal toegevoegde suikers. Een brownie is een caloriebom op zich, maar je kan zelf kiezen hoeveel suikers je erin verwerkt.

Persoonlijke toets

Met het basisrecept kan het nooit misgaan! Wil je toch een persoonlijke toets geven aan je chocoladecreaties, dan kan je walnoten of kokos toevoegen aan het beslag. Of serveer frambozen, aardbeien of rode vruchten bij je brownies. Ze zorgen niet alleen voor een kleurrijk paletje, deze fruitsoorten passen ook perfect bij de chocoladesmaak. Haal inspiratie uit onze verrassende brownie recepten.