Barbecueën is heerlijk om te doen. Maar het betekent vaak dat jouw tafelgasten even moeten wachten terwijl jij de barbecue aansteekt. Met de juiste hapjes zorg je er voor dat mensen meteen onder de indruk zijn van jouw kookkunsten. Ze zijn zo makkelijk te eten dat je er tijdens het werk aan de barbecue heerlijk van meesmult. Want geef toe: barbecueplezier is tenslotte toch ook bedoeld voor gastvrouw en –heer?

CREËER IN EEN MUM VAN TIJD HEERLIJK LICHT VERTEERBARE BBQ-HAPJES

Je wilt je gasten natuurlijk niet laten wachten met een lege maag. Maar hoe zorg je er voor dat hun honger niet gestild is wanneer dat jouw barbecuetoppers op tafel verschijnen? Het antwoord: kies voor eenvoudig te bereiden barbecuehapjes, die lekker licht verteerbaar zijn. Die zijn vaak snel en zonder al te veel moeite klaar te maken. Zo kan je intussen je aandacht richten op de bereiding van de heerlijkste barbecueschotels. Enkele voorbeelden van hapjes die perfect zijn om de honger bij jouw gasten aan te scherpen:

  • Knoflookbrood, bruschetta’s, Indisch naanbrood, minipizza’s, minibrochettes met champignons, scampi, kerstomaatjes,… zijn hapjes die heel makkelijk gegeten kunnen worden. De meeste kan je bovendien vooraf bereiden of klaargemaakt aankopen en geportioneerd op tafel zetten. Zo ben je zeker dat zowel vroege gasten als laatkomers van alles kunnen proeven.
  • Ook rauwe groenten met lekkere dipsausjes zijn de perfecte snelle hap vooraf. Eenvoudig te bereiden én te eten. Meer kan je niet wensen, toch?