bijgerecht
Risotto met zuiderse groenten en parmezaankoekje
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g gemengde zuiderse groenten (paprika,courgette,aubergine,bospaddenstoelen,…)
- 1 klontje Solo
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
- 300 g risottorijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels gemalen jonge parmezaan
- citroen
- 10 blaadjes basilicum
- Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter.
- De aubergine onmiddellijk instrijken met citroensap.
- Bak alles op een hoog vuur in Solo en voeg fijngesneden basilicum toe.
- Snij de ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze in Solo in een aparte grote pan.
- oeg de rijst toe en fruit kort aan.
- Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren!
- Bedek de bodem van een warme teflonpan met parmezaan en laat de parmezaan bruinen.
- Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken.
- Werk de risotto af met wat Solo en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.
