use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto van tomaat en tijm met scampi’s
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto van tomaat en tijm met scampi’s

Risotto van tomaat en tijm met scampi’s

van Jeroen De Pauw

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 16 scampi’s
  • 4 plakjes chorizo
  • Solo
  • Solo Vloeibaar
  • Solo Frituurvet
  • 1 sjalot
  • 250 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 2 in blokjes gesneden tomaten
  • 1 takje verse tijm
  • 55 cl groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 g parmezaan
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Fruit de gesnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg de risottorijst toe.
  2. Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm toe wanneer de risottorijst glazig wordt.
  3. Roer regelmatig in de rijst en giet er telkens wat groentebouillon over.
  4. Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree door.
  5. Werk af met een klontje Solo en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de scampi’s in kleine stukjes. Kruid met peper en zout en bak in een hete pan. Voeg ze toe aan de risotto.
  7. Snij de chorizo in zeer fijne plakjes en frituur ze in heet Solo Frituurvet tot ze krokant zijn.
  8. Dien de risotto op met de scampi’s en de gefrituurde chorizo.
Risotto kook je op laag vuur en roer je regelmatig met een houten lepel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.