hoofdgerecht
Risotto van tomaat en tijm met scampi’s
van Jeroen De Pauw
van Jeroen De Pauw
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 16 scampi’s
- 4 plakjes chorizo
- Solo
- Solo Vloeibaar
- Solo Frituurvet
- 1 sjalot
- 250 g risottorijst
- 2 dl witte wijn
- 2 in blokjes gesneden tomaten
- 1 takje verse tijm
- 55 cl groentebouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 g parmezaan
- peper en zout
- Fruit de gesnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg de risottorijst toe.
- Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm toe wanneer de risottorijst glazig wordt.
- Roer regelmatig in de rijst en giet er telkens wat groentebouillon over.
- Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree door.
- Werk af met een klontje Solo en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de scampi’s in kleine stukjes. Kruid met peper en zout en bak in een hete pan. Voeg ze toe aan de risotto.
- Snij de chorizo in zeer fijne plakjes en frituur ze in heet Solo Frituurvet tot ze krokant zijn.
- Dien de risotto op met de scampi’s en de gefrituurde chorizo.
