Recept 45**** (15 stemmen)

Gazpacho

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep maken

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil 1 komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in grove stukken.
  2. Schil de andere komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Hou apart.
  3. Kruis de tomaten in, verwijder de kroontjes en pel de tomaten door ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en onmiddellijk in ijswater te leggen.
  4. Verwijder de zaadlijsten van 3 tomaten en snij in kleine blokjes. Hou de blokjes apart.
  5. Schil de paprika’s, snij 1 paprika grof, de andere in kleine blokjes. Hou de blokjes apart.
  6. Pel de uien en snij ze grof.
  7. Doe alle grove groenten in een pot, voeg de knoflook, tomatenpuree, xeresazijn en wat zout toe en bevochtig met water. Schik er 3 sneetjes wit brood op en laat dit minimum 4 uur in de koelkast marineren.
  8. Snij de overige sneetjes brood in blokjes en bak ze goudbruin in Solo Vloeibaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Voeg de olijfolie (0,5 dl) bij de gazpacho en mix de gazpacho met een staafmixer of in een blender. Indien je wenst, kan je de gazpacho door een fijne zeef halen.
  10. Breng de gazpacho op smaak met peper van de molen en zout.
  11. Serveer de gazpacho ijskoud met de garnituren erbij geschikt: komkommer, tomaat, paprika en broodcroutons. Zet ook een kannetje goede olijfolie op tafel om naar wens in de gazpacho te druppelen!

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door kip op 18 juli 2014 om 09u45

ga ik maken,lekker fris

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?