Gegrild, gebraden, gestoofd… Met kip kan je echt alle kanten uit. Geen wonder dat het al jaren een van de populairste ingrediënten in de Belgische keuken is. We zetten kip niet alleen graag heerlijk gebraden in één stuk op tafel, met gebakken aardappeltjes en verse appelmoes. Ook een lekker wokgerecht of een kruidig stoofpotje met sappige stukjes kip zijn pure verwennerij voor groot en klein. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

 

SOLO VLOEIBAAR, HET SLIMSTE KNEEPJE VOOR MALSE EN GOUDBRUINE KIP

  • De belletjes geven de ideale baktemperatuur aan
  • Bestand tegen hoge temperaturen
  • Doordat ze snel dichtschroeit, blijft je kip lekker sappig
  • Bakt perfect goudbruin zonder spatten
  • De heerlijke smaak van je ingrediënten blijft bewaard
  • Rijk aan goede (onverzadigde) plantaardige - oliën

LEKKER LICHTE BRON VAN EIWITTEN

Net als vlees en vis zorgt ook gevogelte voor de nodige portie proteïnen. Daarom mag kip niet ontbreken in een evenwichtig weekmenu. Zelfs wie een beetje op de calorieën let kan kip met een gerust geweten op tafel zetten. Zo kan je de boutjes en billen in een recept vaak gewoon vervangen door kipfilet zonder vel. Een pienter truukje? Door ze te bakken in Solo vloeibaar blijven ze smaakvol en lekker sappig.

Klaar om je dagelijkse kookroutine eens helemaal om te gooien? Ga aan de slag met deze 20 originele recepten met kip waar je je culinaire ei in kwijt kan!