Een drukke werkweek voor de boeg en weinig tijd om te koken? Met deze gehaktrecepten maak je telkens meteen een heel weekmenu! De meeste recepten kun je op voorhand klaarmaken en bewaren in de diepvries. Handig!
Weekmenu 1: pittig gehakt!
- Spaghetti met lamsgehakt (400 g gehakt):
Een pittige variant van spaghetti, met lamsgehakt en spinazie. Je kunt natuurlijk ook een andere gehaktsoort gebruiken. De saus maak je makkelijk op voorhand klaar en kun je in de diepvries bewaren. - Luxekalfsburger met pittige aardappelen (400 g gehakt):
Je hebt altijd wel groenten in huis om deze overheerlijke burger te begeleiden. En doe net als Jeroen: voeg wat geitenkaas toe zodat het vlees minder droog wordt. Ook hamburgers kun je op voorhand klaarmaken. Bewaar ze in de diepvries tot wanneer je ze bereidt. - Gefrituurde kipballetjes (300 g gehakt):
Leuk en heel lekker voor kinderen! Gevogeltegehakt is bovendien heel mager en een heerlijke afwisseling met traditioneel varkens- of rundergehakt. - Gevulde paprika (500 g gehakt):
Een terechte klassieker! Gevuld met een gehaktmengeling zijn paprika's, courgettes, tomaten en champignons overheerlijk.
Weekmenu 2: zuiders gehakt!
- Frodoburger: 400 g lamsgehakt
- Gehaktschotel met spinazie en kaas: 500 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
- Kruidige hamburger: 400 g kalfsgehakt
- Wraps: 800 g lamsgehakt
Weekmenu 3: gehakt met ballen!
- Albondigas: 100 g gehakt
- Kipballetjes: 300 g kipgehakt
- Soep met balletjes: 500 g varkensgehakt
- Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten: 400 g kalkoengehakt
Weekmenu 4: gevarieerd gehakt!
- Gevulde aubergine: 800 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
- Aardappelgratin: 600 g gemengd varkens- en kalfsgehakt
- Stoofpotje: 250 g kalfsgehakt
- Moussaka ovenschotel met ricotta en oregano 250 g lamsgehakt
Nog lekkere gehaktrecepten om uit te proberen?
Laat je hier inspireren!