Recept 45**** (109 stemmen)

Gehaktschotel met spinazie, aardappel en kaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehakt recepten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
  3. Doe 7 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan op een hoog vuur.
  4. Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de Solo mooi bruin wordt.
  5. Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin wordt.
  6. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk).
  7. Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken.
  8. Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  9. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel Solo en doe de spinazie in de schaal.
  10. Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover.
  11. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
  12. Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (53)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 16u05

mm lekker

Gepost door chenot leon op 22 mei 2016 om 15u25

wel voor de eerste keer heb ik gehakt gebruikt in de oven ZEER LEKKER PRFICIAT

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie