Beetje moeite om de drukte van het nieuwe schooljaar bij te benen in je keuken? Je tovert wellicht vaak dezelfde huisklassiekers op tafel, omdat je die met je ogen dicht klaarmaakt. En toch kan het makkelijk anders. Met een paar verse ingrediënten in huis en een simpel recept bij de hand maak je in geen tijd een heerlijke, originele maaltijd. Wedden dat iedereen er wel een extra portie van lust?

Onze test-het-zelf-tip: kies 3 recepten uit de lijst hieronder, maak een shoppinglijstje en koop de ingrediënten in één keer in de winkel. Handig, want dan bereid je meteen 3 maaltijden voor. Lees thuis aandachtig de recepten en kijk wat je vooraf al kan doen (vb. marineren, voorkoken, snijden,...). Zo win je nog wat tijd als het écht snel moet gaan. Goed plannen is half gewonnen.

Wil je op drukke septemberdagen toch een verse maaltijd op tafel zetten? Deze 10 superlekkere gerechten maak je in minder dan een halfuurtje klaar. Ideaal als je 's avonds nog naar de tennisles, je cursus Italiaans of een ouderavond van zoonlief moet...