Slaatjes hebben vaak het imago geen volwaardige maaltijd te zijn. Maar niets is minder waar! Een frisse, krokante maaltijdsalade eten op een terras... da’s echt zo’n moment waar je op mooie zomerdagen intens van geniet. Logisch dus dat de lunchkaarten van brasseries en bistro’s er ‘s zomers vol mee staan. Maar je kan ze natuurlijk ook thuis makkelijk klaarmaken. Als je de juiste ingrediënten in huis hebt, zet je ze in een handomdraai op tafel.

Voedzaam en volwaardig

Wie slaatjes zegt, zegt groenten. Je kunt ze er rauw in verwerken, zodat hun pure smaak helemaal tot zijn recht komt. Bovendien geeft hun natuurlijke structuur een aangename crunch aan je gerecht. Wie het wat avontuurlijker wil, kan groenten in plakjes snijden en ze met wat Solo grillen in de pan of op de barbecue. De heerlijke smaak van geroosterde paprika, aubergine of venkel zorgt voor een zomerse touch, waarbij je je even in Zuid-Frankrijk waant. En omdat je de groenten kort gaart, blijven alle gezonde voedingsstoffen optimaal bewaard.

En de vlees-, gevogelte- en visfans? Die pimpen hun salades toch gewoon met hun favoriete stukje gegrild lekkers. Oosters gekruide scampi’s, reepjes sappige steak, Indische kipfilet of gegrilde geitenkaas... volg gerust je eigen smaak en creativiteit. Meer heb je niet nodig om een slaatje om te toveren tot een volwaardige topmaaltijd.