Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano

Mmm… niets zo lekker als moussaka met ricotta: een ovenschotel die iedereen maar al te graag naar binnen werkt. En makkelijk op voorhand klaar te maken!

9 (9)
65 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de uien fijn en de aubergine in blokjes.
  2. Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap.
  3. Bak de aubergine kort in wat Solo en kruid met peper en zout.
  4. Bak het vlees met de rest van de Solo, kruid met oregano ,voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
  5. Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
  6. Klop er de ricotta onder.
  7. Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het blokje Knorr toe.
  8. Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°.

Tip

Wil je zeker zijn dat je moussaka met ricotta niet uitdroogt in de oven? Voeg dan nog een klontje Solo toe aan de saus van je ovenschotel, zodat alles goed vochtig blijft.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 24 mei 2011 om 14u24

Dank je wel voor de opmerking. We hebben het aangepast. Succes ermee!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?