Aardappelgratin met bloemkool en gehakt

We gaan voor écht comfortfood vandaag! Deze aardappelgratin met broccoli en gehakt werk je af met een heerlijke kaassaus. Daar kan niemand aan weerstaan.

157 (157)
45 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en bak het gehakt op een matig vuur.
  2. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes al dente in gezouten water.
  3. Laat ondertussen in een pan de Solo smelten en roer er de bloem door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe.
  4. Verdeel het gehakt over een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes in en overgiet alles met de saus.
  5. Strooi er de rest van de kaas over en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220° gratineren.

Tip

Mooi goudbruin pureelaagje? Borstel de aardappelgratin in met wat Solo vloeibaar voor je de grill aanzet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (127)

Gepost door Monsterbaby op 04 februari 2015 om 07u40

Heel lekker natuurlijk! Als ik een kaassaus maak, dan voeg ik altijd gewone gemalen kaas toe en dan ook nog wat Parmezaanse kaas, is iets scherper, maar o zo lekker als je een kaasliefhebber bent :-)

Gepost door Solo op 06 februari 2015 om 14u00

Hmm, klinkt lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?