Recept 45**** (149 stemmen)

Aardappelgratin met bloemkool en gehakt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehakt recepten

tijd
45 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en bak het gehakt op een matig vuur.
  2. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes al dente in gezouten water.
  3. Laat ondertussen in een pan de Solo smelten en roer er de bloem door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe.
  4. Verdeel het gehakt over een ovenschotel, schik er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes in en overgiet alles met de saus.
  5. Strooi er de rest van de kaas over en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220° gratineren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (126)

Gepost door Monsterbaby op 04 februari 2015 om 06u40

Heel lekker natuurlijk! Als ik een kaassaus maak, dan voeg ik altijd gewone gemalen kaas toe en dan ook nog wat Parmezaanse kaas, is iets scherper, maar o zo lekker als je een kaasliefhebber bent :-)

Gepost door Solo op 06 februari 2015 om 13u00

Hmm, klinkt lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie