Recepten met witte kool

Gastronomie

Witte kool (en kool in het algemeen) is eigenlijk een beetje een vergeten groente. Best wel jammer eigenlijk! Je kan er het hele jaar van genieten, het is een budgetvriendelijke groente en enorm veelzijdig.

Witte kool is uiteraard de basis voor zuurkool of choucroute. Dat maak je door de kool fijn te schaven, en hem met een weinig zout en een scheut karnemelk te laten gisten. Ook heel bekend is koolsalade, wat wel vaker wordt gelinkt aan een smakelijke pitta. Maar laat je daarnaast ook eens verleiden tot een heerlijke soep, hutsepot of gehaktschotels met witte kool. Doen!

Bewaring

Bewaar witte kool liefst in zijn geheel op een koele en donkere plek. Gesneden kan je hem enkele dagen in de koelkast houden.

Tips en weetjes

Reken 300 à 400 gram gekookte witte kool per persoon voor warme bereidingen. Voor salades heb je slechts 75 tot 100 gram per persoon nodig.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker