"Het meest romantische tafeltje voor 2 dek jij gewoon bij je thuis."

Hoe vertel je je partner dat je hem of haar écht graag ziet met Valentijn? Met dure cadeaus? Nee hoor, een oprechte liefdesverklaring verpakt in een persoonlijk gebaar of een originele attentie scoort veel beter. Denk aan een kort schattig briefje in de brooddoos, één rode roos op de ontbijttafel, een zelfgemaakte cupcake of… als je een beetje handig bent in de keuken: een zelfgekookt dinertje.

Laat de restaurantdrukte dit jaar gerust aan je voorbijgaan: het meest romantische tafeltje voor 2 dek jij gewoon bij je thuis. En Valentijn is hét feest bij uitstek om je passie voor koken te tonen. Er zijn op dit moment zoveel verleidelijke seizoensproducten om een onvergetelijk valentijnsetentje mee te maken – kiezen wordt moeilijk! Boterzacht kalfs- en lamsvlees, overheerlijke vissoorten en zeevruchten van bij ons en een groentenaanbod om verliefd op te worden. Van oesters, selder, chili en gember wordt zelfs gefluisterd dat ze Cupido’s werk wat lichter maken.

Het échte geheim zullen we wellicht nooit achterhalen. Gerechten waarin ze verwerkt zijn, zorgen in ieder geval voor een opgewekte en gezellige sfeer op je romantische tête-à-tête. Onze tip: als je alles vooraf goed voorbereidt – de mise-en-place, om het met een sjiek woord te zeggen — heb je meer tijd voor elkaar tijdens de valentijnsdate. Wedden dat je er extra puntjes mee scoort op de ‘love barometer’?

Wij geven je alvast een paar nieuwe ideeën om heerlijk te koken met sexy ingrediënten die het hart van fijnproevers sneller doen slaan...