Recepten met limoen

Gastronomie
De limoen behoort tot de citrusvruchten. Hij ziet eruit als een groene citroen, maar is iets kleiner en ronder. Hij heeft ook een aromatischer smaak.

Vooral het sap wordt bij vruchtendranken en bij sommige gerechten toegevoegd voor extra smaak. Net als citroen is limoen een smaakversterker bij talrijke visgerechten. Maar je kunt het sap ook sprenkelen over slaatjes of vlees en verwerken in diverse nagerechten. Limoen wordt vaak bij het bier Corona geserveerd, maar ook in cocktails zoals caipirinha is het een belangrijk ingrediënt.

Een vrucht die zeker de moeite is om te ontdekken!

Hier vind je alvast enkele inspirerende recepten.

Bewaring
Kies stevige limoenen die zwaar zijn in verhouding tot hun grootte. Op kamertemperatuur behouden ze hun smaak het beste, maar in de koelkast kun je limoenen enkele weken houden.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker