Recepten met koriander

Gastronomie:
- Gebruik verse blaadjes om vis- en vleesbereidingen, soepen, ragouts, tomatensausen en yoghurt een fijn aroma te geven.
- De bijzondere, licht anijsachtige smaak van de blaadjes komt ook heel goed tot zijn recht in Indische chutneys. De blaadjes zijn een onmisbaar ingrediënt voor groene kerrie.
- Gebruik gedroogde korianderzaadjes, die bijna hetzelfde aroma hebben als een sinaasappelschil, om marinades of court-bouillons te maken.
Bewaring:
- Bewaar koriander 2 tot 3 weken in een glas water om de steeltjes vochtig te houden. Dit werkt beter als u over het glas een plastic zakje trekt dat u met een elastiekje afsluit.
- Aarzel niet om verse, fijngeknipte blaadjes in te vriezen in een hermetisch gesloten doos of vershoudzak die speciaal voor de diepvries bestemd zijn.
Variëteiten:
- Koriander is afkomstig uit Azië waar het een van de oudste bekende aromatische planten is. Van het kruid worden de blaadjes, zaadjes en wortels gebruikt.
Extra inspiratie
Receptcollecties
isFirstActive = false;