Artikel *** (1 stem)

Italiaanse kipburger met rode pesto

Italiaanse kipburger met rode pesto
lege png
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers

Een klein raadseltje voor jullie … het is klein, wit en onmisbaar in m’n keuken sinds enkele weken. Tip: wie mij een beetje volgt op social media heeft hem zeker voorbij zien komen …

Ja? Nee?

Het is mijn nieuwe mini KitchenAid Foodprocessor, die ik dankzij Solo mag testen! Ja, hij is klein en daardoor heel makkelijk op te bergen, maar laat je zeker niet afleiden door z’n grootte. Ik noem hem zelfs mijn kleine beest.

kitchenaid eliens cuisine kipburger 1Ik was al in het bezit van het grotere broertje, dat heel handig is voor het raspen van groenten en het maken van deeg. Toch is die soms wat “lomp” in gebruik. En lomp is wel het laatste wat je kan zeggen van de compactere versie van deze KitchenAid. Hij pureert, mixt en hakt alsof het niets is, zonder al te veel poespas of te veel knopjes. Oké, je kan er misschien geen al te grote hoeveelheden in mixen of hakken zoals bij z’n grote broer, maar hij is wel ideaal voor het maken van sauzen (pesto, aioli, tapenade, mayonaise) en het pureren van kleine hoeveelheden groenten of fruit (guacamole bijvoorbeeld). Bovendien hakt hij zelfs noten zonder enig probleem fijn! Voor dat laatste hield ik toch even mijn adem in, aangezien ik al twee (bijna nieuwe) machines heb zien sneuvelen bij het malen van noten. En ook dit deed hij feilloos.

Ja, ik vind het heel moeilijk om ook maar iets negatiefs te zeggen over mijn mini KitchenAid. Nochtans heb ik hem grondig uitgetest. De hele week zijn hier een hele resem gerechtjes de revue gepasseerd die met behulp van de mini werden gemaakt. Dus ik denk dat ik mag zeggen dat hij met vlag en wimpel geslaagd is!

kitchenaid eliens cuisine2Pros & cons van dit kleine beest:
+ Niet te veel poespas of te veel knopjes
+ Handig op te bergen
+ Makkelijk afwasbaar en geschikt voor de afwasmachine
+ Pureert, mixt en hakt
+ Maalt zelfs noten fijn
+ Perfect voor het maken van sauzen, pesto, tapenade, …
+ Verkrijgbaar in 4 leuke kleuren
– Het verwijderen van de mengkom is iets te stroef/onhandig

kitchenaid eliens cuisine3En zeg je nu: “Hmm ... ik kan er ook zo wel eentje gebruiken” of “Mijn blendertje is dringend aan vervanging toe” of “Mijn madam is binnenkort jarig en ik weet niet wat te kopen”? Wel, dan kan ik je één ding aanraden: hou in de maand september de website van Solo Open Kitchen in de gaten. Er wacht je een niet te missen KitchenAid-actie!

Zoals gezegd, er zijn een heleboel receptjes de revue gepasseerd bij het testen. Zo ook deze zomerse burger: een ciabattabroodje met crunchy kip, mozzarella, tomaat en Provençaalse aardappelpartjes. Én met rode pesto, uiteraard gemaakt in m’n nieuwe kleine beest.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers