Recept 45**** (14 stemmen)

Risotto van tomaat en tijm met scampi’s

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg de risottorijst toe.
  2. Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm toe wanneer de risottorijst glazig wordt.
  3. Roer regelmatig in de rijst en giet er telkens wat groentebouillon over.
  4. Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree door.
  5. Werk af met een klontje Solo en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de scampi’s in kleine stukjes. Kruid met peper en zout en bak in een hete pan. Voeg ze toe aan de risotto.
  7. Snij de chorizo in zeer fijne plakjes en frituur ze in heet Solo Frituurvet tot ze krokant zijn.
  8. Dien de risotto op met de scampi’s en de gefrituurde chorizo.
Tip

Risotto kook je op laag vuur en roer je regelmatig met een houten lepel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door flontj op 08 augustus 2015 om 12u21

mag de wijn ook iets anders zijn ?

Gepost door Solo op 10 augustus 2015 om 16u20

Hey Flontj! Vind je het niet leuk dat er alcohol in je gerecht zit? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want de alcohol verdampt helemaal uit de wijn tijdens de bereiding. Het is in principe wel mogelijk om de wijn te vervangen door hetzelfde volume aan extra groentebouillon, maar dit zal uiteraard een invloed hebben op de smaak. Laat ons zeker weten wat je er van vond! Groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?