Risotto van tomaat en tijm met scampi’s

van Jeroen De Pauw

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg de risottorijst toe.
  2. Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm toe wanneer de risottorijst glazig wordt.
  3. Roer regelmatig in de rijst en giet er telkens wat groentebouillon over.
  4. Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree door.
  5. Werk af met een klontje Solo en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de scampi’s in kleine stukjes. Kruid met peper en zout en bak in een hete pan. Voeg ze toe aan de risotto.
  7. Snij de chorizo in zeer fijne plakjes en frituur ze in heet Solo Frituurvet tot ze krokant zijn.
  8. Dien de risotto op met de scampi’s en de gefrituurde chorizo.

Tip

Risotto kook je op laag vuur en roer je regelmatig met een houten lepel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door SylvieW op 01 maart 2018 om 17u15

Makkelijk en lekker

Gepost door Solo op 02 maart 2018 om 16u13

Geniet ervan!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?