Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Zeebaars met kruidenrisotto en romesco

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
overig europees
recipe image Zeebaars met kruidenrisotto en romesco
  • 50 g risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 fles droge witte wijn
  • 50 g gerapste parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 1 theelepel oregano
  • 20 spaanse mosseltjes
  • 1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes)
  • 1 handvol gebroken amandelen
  • peper
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  1. Kook de mosseltjes en hou het mosselvocht apart.
  2. Stoof de ui in een beetje Solo, voeg de risotto toe en blus het geheel met een scheutje witte wijn.
  3. Voeg beetje bij beetje het mosselvocht en de wijn toe tot de risotto beetgaar is.
  4. Breng dan alles op smaak met peper
  5. Rol vervolgens de gefileerde zeebaars op en steek hem vast met een tandenstoker.
  6. Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 7 minuten.
  7. Mix met een blender de rode paprika, de amandelen, de olijfolie, de oregano en de peper tot een homogene massa. Dit wordt onze Romesco.
  8. Haal daarna de zeebaars uit de oven en verwijder de tandenstoker.
  9. Meng juist vóór het serveren een klontje Solo en wat gemalen Parmezaanse kaas onder de risotto.
  10. Vul de cirkel op met de risotto en schik er de vis op.
  11. Werk af met de Romesco en enkele Spaanse mosseltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.