voorgerecht
Zeebaars met kruidenrisotto en romesco
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g risotto rijst
- 1 ui
- 1 fles droge witte wijn
- 50 g gerapste parmezaanse kaas
- 2 eetlepels Solo
- 600 g zeebaarsfilets
- 1 theelepel oregano
- 20 spaanse mosseltjes
- 1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes)
- 1 handvol gebroken amandelen
- peper
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- Kook de mosseltjes en hou het mosselvocht apart.
- Stoof de ui in een beetje Solo, voeg de risotto toe en blus het geheel met een scheutje witte wijn.
- Voeg beetje bij beetje het mosselvocht en de wijn toe tot de risotto beetgaar is.
- Breng dan alles op smaak met peper
- Rol vervolgens de gefileerde zeebaars op en steek hem vast met een tandenstoker.
- Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 7 minuten.
- Mix met een blender de rode paprika, de amandelen, de olijfolie, de oregano en de peper tot een homogene massa. Dit wordt onze Romesco.
- Haal daarna de zeebaars uit de oven en verwijder de tandenstoker.
- Meng juist vóór het serveren een klontje Solo en wat gemalen Parmezaanse kaas onder de risotto.
- Vul de cirkel op met de risotto en schik er de vis op.
- Werk af met de Romesco en enkele Spaanse mosseltjes.
