bijgerecht
Rode wijn risotto met gegrilde paprika's
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 0.5 l water
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- 1 blokje Knorr Finesse mediterane bouillon
- 1 rode ui gesnipperd
- zwarte peper
- 2 paprika's
- 1 kopje risottorijst
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels tijm fijngehakt
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 kopjes rode wijn
- Stoof de ui en look glazig in de Solo.
- Doe de tijm en de rijst erbij en laat even meestoven.
- Zet het vuur laag. Schenk 1 kopje rode wijn bij de rijst en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen.
- Los het bouillonblokje in het water op en
- voeg beetje per beetje de helft van de bouillon erbij en blijf altijd roeren tot alle vocht is opgenomen.
- Daarna het tweede kopje rode wijn en dan de rest van de bouillon eronder roeren tot de rijst beetgaar is maar toch smeuïg blijft.
- Breng op smaak met zwarte peper en geraspte parmezaan.
- Serveer met de gegrilde paprika's
