use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zomerse risotto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zomerse risotto

Zomerse risotto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 2 wortels in schuine plakjes gesneden
  • Solo
  • 50 g geraspte pecorino
  • 100 ml droge witte vermout
  • 250 g risottorijst (variëteit ‘Arborio' of ‘Carnaroli')
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 stengels selderie
  • 2 uien
  • 0.5 courgette
  • 75 g erwten
  • 1 vleestomaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
  2. In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
  3. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
  4. Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
  5. Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
  7. Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
  8. Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
  9. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.
  10. Over de vier voorverwarmde borden verdelen.
  11. Garneren met rest van basilicum.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.