voorgerecht
Risotto met Comté en bospaddestoelen
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 120 g risotto rijst
- Extra Vergine olijfolie
- 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
- 200 g gemengde wilde bospaddestoelen (dooierzwammen, hoorn des overvloeds, gele stekel
- 80 g geraspte Comté
- 1 dl licht opgeklopte verse room
- platte peterselie
- 1 klontje Solo
- Bak de rijst met een scheutje olijfolie.
- Los het bouilonblokje in 0.5l warm water op.
- Giet er 4/5 van de bouillon bij.
- Laat de rijst gedurende ongeveer 15 min. garen en blijf voortdurend roeren tot al het vocht is opgenomen.
- Reinig de champignons met een borstel.
- Bak ze in de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
- trooi de geraspte Comté bij de rijst en roer voorzichtig om hem te laten smelten.
- Schep er de champignons bij.
- Voeg om te eindigen de opgeklopte room toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Dien dit gerecht op in een diep bord, bestrooi met peterselie en met de resterende bouillon die je met de Solo hebt opgewerkt.
