use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie

Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 120 g risotto
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 1 l gevogeltefond
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 100 ml olijfolie
  • 1 koffielepel notenolie
  • enkele takjes verse tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de risotto glazig: smelt een eetlepel Solo in een hete pan en bak de risotto heel kort aan op een hoog vuur zodat de korrels glazig worden.
  2. Blus de risotto met de gevogeltefond. Laat de rijst nu gedurende 18 minuten op een zacht vuur koken. Roer geregeld om.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in grove stukken en stoof ze gaar in een pan met een eetlepel Solo. Kruid met zout en versgemalen peper.
  4. Wanneer de risotto na 18 minuten voldoende gekookt is, voeg je de paddenstoelen eraan toe. Samen met 50 g van de parmezaan en de verse tijm. Voeg ook 1 koffielepel notenolie toe. Roer om.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, om de bereiding goed te binden.
  6. Verdeel de risotto over de borden. Besprenkel met de overblijvende parmezaan en eventueel wat verse tijmblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.