voorgerecht
Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie
Geef score
Kooktijd45 min
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 120 g risotto
- 2 el Solo Bakken en Braden
- 1 l gevogeltefond
- 400 g gemengde paddenstoelen
- 100 g parmezaanschilfers
- 100 ml olijfolie
- 1 koffielepel notenolie
- enkele takjes verse tijm
- Bak de risotto glazig: smelt een eetlepel Solo in een hete pan en bak de risotto heel kort aan op een hoog vuur zodat de korrels glazig worden.
- Blus de risotto met de gevogeltefond. Laat de rijst nu gedurende 18 minuten op een zacht vuur koken. Roer geregeld om.
- Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in grove stukken en stoof ze gaar in een pan met een eetlepel Solo. Kruid met zout en versgemalen peper.
- Wanneer de risotto na 18 minuten voldoende gekookt is, voeg je de paddenstoelen eraan toe. Samen met 50 g van de parmezaan en de verse tijm. Voeg ook 1 koffielepel notenolie toe. Roer om.
- Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, om de bereiding goed te binden.
- Verdeel de risotto over de borden. Besprenkel met de overblijvende parmezaan en eventueel wat verse tijmblaadjes.
