hoofdgerecht
Kalfskotelet met groenten risotto en bier
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 20 g solo
- 1 preiwit
- 4 kalfkoteletten
- 1 blokje kipbouillon
- 25 cl blond bier
- 1 nootje solo
- zout en peper
- 2 wortelen
- 1 tak selder
- 1 sjalot
- 120 g risottorijst
Voorbereiding
- Los het bouillonblokje op in 1/2 l water.
Bereiding
- Bak het vlees aan beide kanten aan in de Solo .
- Was en schil de wortelen, de prei en de selder en snijd ze in zeer kleine blokjes.
- Voeg ze bij het vlees, giet er de helft van het bier bij en laat 10 minuten garen. .
- Pel en snipper de sjalot.
- Haal het vlees uit de pot en hou het in de lauwe oven warm onder een stuk aluminium papier.
- Doe de sjalot in de Solo kleuren in een pot met een dikke bodem , giet er de rijst bij en meng . Laat garen terwijl je de bouillon beetje bij beetje toevoegt.
- Voeg de groenten toe als de rijst half gaar is en kruid af .
- Laat de rijst verder koken tot hij helemaal gaar is.
- Haal de pan van het vuur en voeg er een scheutje bier en de boter bij.
- Giet de rest van het bier in de pan van het vlees en laat inkoken.
