Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Kalfskotelet met groenten risotto en bier

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
vlees
Rissoto
recipe image Kalfskotelet met groenten risotto en bier
  • 20 g solo
  • 1 preiwit
  • 4 kalfkoteletten
  • 1 blokje kipbouillon
  • 25 cl blond bier
  • 1 nootje solo
  • zout en peper
  • 2 wortelen
  • 1 tak selder
  • 1 sjalot
  • 120 g risottorijst
Voorbereiding
  1. Los het bouillonblokje op in 1/2 l water.
Bereiding
  1. Bak het vlees aan beide kanten aan in de Solo .
  2. Was en schil de wortelen, de prei en de selder en snijd ze in zeer kleine blokjes.
  3. Voeg ze bij het vlees, giet er de helft van het bier bij en laat 10 minuten garen. .
  4. Pel en snipper de sjalot.
  5. Haal het vlees uit de pot en hou het in de lauwe oven warm onder een stuk aluminium papier.
  6. Doe de sjalot in de Solo kleuren in een pot met een dikke bodem , giet er de rijst bij en meng . Laat garen terwijl je de bouillon beetje bij beetje toevoegt.
  7. Voeg de groenten toe als de rijst half gaar is en kruid af .
  8. Laat de rijst verder koken tot hij helemaal gaar is.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg er een scheutje bier en de boter bij.
  10. Giet de rest van het bier in de pan van het vlees en laat inkoken.
Schik op ieder bord een stuk vlees en werk af met kleine bolletjes risotto en een streepje saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.