use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsvlees met kruidenkorst en risotto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsvlees met kruidenkorst en risotto

Lamsvlees met kruidenkorst en risotto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 60 g broodkruim
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 el gehakte peterselie
  • 3 dl kalfsjus
  • 2 blokjes Knorr Finesse bouillon mediterraans
  • 4 plakken lamsbout van om en bij de 150 g
  • 7 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 flinke koffielepel mosterd
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 g risotto
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 7 dl water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de grill van de oven.
Bereiding
  1. Verhit 4 eetlepels vloeibare margarine in een grote pan en bak het lamsvlees kort aan beide kanten.
  2. Meng voor de kruidenkorst een half bouillonblokje met de margarine, peterselie en broodkruim. Verdeel het mengsel over de lamsbouten. Stoof de sjalot in 2 eetlepels vloeibare margarine, voeg er de rijst aan toe en laat even uitzweten. Voeg er vervolgens het water en de resterende bouillon aan toe, laat het geheel garen en doe er dan de kaas bij.
  3. Laat de lamsbouten bruinen onder de grill. Blus de ovenschotel met de jus en zeef deze. Bak de courgetteblokjes in de resterende margarine en breng op smaak met zout en peper. Roer ze onder de risotto. Schik de lamsbouten op warme borden, giet er de jus rond en serveer de risotto ernaast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.