bijgerecht
Risotto met wilde paddestoelen
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 250 ml kokend water
- 500 ml water
- 50 ml witte wijn
- 2 eetlepels Solo
- 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
- 250 g arboriorijst
- 175 g geraspte parmezaanse kaas
- 14 g gedroogd eekhoorntjesbrood (1 zakje)
- 1 kleine ui fijngesneden
- 2 teentjes gepelde knoflook
- Week de paddestoelen gedurende 15 minuten in het kokende water.
- Laat ze uitlekken terwijl u het vocht opvangt.
- Doe de 500 ml water het bouillonblokje en het opgevangen vocht in een kleine kookpot en laat zachtjes koken.
- Snij de paddestoelen fijn.
- Laat de Solo op een matig vuur in een steelpan met antiaanbaklaag smelten.
- Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat ze glazig zijn.
- Doe de rijst erbij en laat gedurende 2 minuten bakken terwijl u roert.
- Giet de wijn erbij en breng al roerend aan de kook totdat de wijn verdampt is.
- Giet de helft van de bouillon erbij en breng al roerend zachtjes aan de kook totdat de bouillon geabsorbeerd is.
- Giet de rest van de bouillon erbij en laat gedurende 15 tot 20 minuten al roerend garen.
- Voeg de champignons en de kaas toe.
