Risotto van gierst met gerookte tomaat en burrata

Maak vanavond deze bijzondere risotto van gierst met gerookte tomaat en burrata. De gerookte tomaat en de romige burrata maken het gerecht af!

0 (0)
220 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De risotto: Doe 1½ eetlepel olijfolie in een ruime pot en verhit op een hoog vuur. Stoof de helft van sjalot en de look in de olie. Voeg de gierst toe, laat kort meestoven tot hij glazig wordt en voeg de helft van de tijm toe. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig inkoken.
  2. Laat de risotto op een laag vuurtje garen. Voeg beetje per beetje de bouillon toe. Roer niet teveel, anders ga je de gierst beschadigen. Wanneer de risotto bijna gaar is, voeg je de boter en de Parmezaanse kaas toe. Proef en kruid bij met peper.
  3. De fondue van gerookte tomaat: Pel de pruimtomaten, snijd ze horizontaal in 2 en verwijder de pitjes.
  4. Verwarm een rookmandje met houtschilfers en plaats de tomaten op een grill in het mandje gedurende 3 minuten. Als je geen rookmandje hebt, mag je de tomaten grillen, barbecueën, of simpelweg stoven. Verwijder de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  5. Verwarm een beetje olie in een sauspan en doe hierin de sjalot, look, chilipeper, de gerookte tomaten met de puree en de rest van de tijm. Stoof op een zacht vuur (met deksel op de pot) tot een compote, gedurende 2 à 3 uur. Roer regelmatig, proef en kruid bij met peper.
  6. Werk de risotto af met de compote van gerookte tomaat. Schep de risotto op een diep bord, trek de burrata in stukken en leg op de risotto. Werk af met de basilicumblaadjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?