Recept 45**** (5 stemmen)

Risotto van gebakken bloemkool met pittige hervekaas en noten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto recepten

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren en de kern van de bloemkool, gooi de buitenste bladeren of de slechte bladeren weg en spoel de overige onder koud stromend water. Zet de bloemkoolbladeren en de kern op in koud gezouten water (ongeveer 1liter) met het kruidentuiltje. Laat zachtjes trekken om een bouillon te maken, zeef de bouillon na 20 minuten en houd warm.
  2. Snijd ongeveer 1/4 van de bloemkool in plakjes van 1/2 cm, hak de rest van de bloemkool fijn.
  3. Gaar de fijngehakte bloemkool 2 minuten in de bouillon, zeef en bewaar de bouillon (blijf warm houden) en houd de gegaarde bloemkool apart.
  4. Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in een weinig olijfolie. Voeg de rijst toe en laat deze zachtjes meestoven tot ook de rijst licht glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat even uitkoken. Voeg telkens een weinig bouillon toe zodat de rijst een romige structuur behoudt. De kooktijd voor een risotto bedraagt ongeveer 18 minuten. Neem de risotto van het vuur als de rijst beetgaar is. Meng er achtereenvolgens de stukjes hervekaas, de mascarpone en de opgeklopte light room onder. Kruid met peper van de molen en een weinig zeezout.
  5. Bak de plakjes bloemkool goudbruin in de Solo met een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Meng tot slot de gegaarde bloemkool onder de risotto en verdeel over de borden, en schik er de plakjes gebakken bloemkool op, bestrooi met de fijngehakte noten en werk af met een plukje kervel.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Greta2 op 20 mei 2011 om 09u03

hoe kan ik een recept alleen uitprinten .vroeger stond er een print teken en kon men een recept uitprinten van een pagina ,maar krijg je vier grtjs

Hoeveel sterren geef jij dit recept?