Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie

3 (3)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de risotto glazig: smelt een eetlepel Solo in een hete pan en bak de risotto heel kort aan op een hoog vuur zodat de korrels glazig worden.
  2. Blus de risotto met de gevogeltefond. Laat de rijst nu gedurende 18 minuten op een zacht vuur koken. Roer geregeld om.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze in grove stukken en stoof ze gaar in een pan met een eetlepel Solo. Kruid met zout en versgemalen peper.
  4. Wanneer de risotto na 18 minuten voldoende gekookt is, voeg je de paddenstoelen eraan toe. Samen met 50 g van de parmezaan en de verse tijm. Voeg ook 1 koffielepel notenolie toe. Roer om.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, om de bereiding goed te binden.
  6. Verdeel de risotto over de borden. Besprenkel met de overblijvende parmezaan en eventueel wat verse tijmblaadjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?