Recept 35*** (17 stemmen)

Risotto van boschampignons met Sint-Jakobsvruchten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto recepten

tijd
55 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de boschampignons schoon door ze met een borsteltje te ontdoen van zand en vuil.
  2. Snipper de sjalotten en de look fijn en stoof aan in een weinig olijfolie. Blus met de vleessaus, voeg er de tijm aan toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
  3. Snipper de ui en stoof aan in een weinig olijfolie, voeg er de rijst aan toe en roer zachtjes om tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat de rijst op een zacht vuurtje zwellen. Voeg er telkens een weinig gevogeltebouillon aan toe tot de rijst alles heeft opgenomen. Neem de risotto van het vuur en roer er de Solo en parmezaan onder, roer er ten slotte de mascarpone door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de boschampignons in een antikleefpan met een weinig olijfolie en overgiet ze met de gezeefde vleessaus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de drooggedepte Sint-Jakobsvruchten in een antikleefpan mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de risotto over 4 diepe borden, schik er de Sint-Jakobsvruchten op en vervolgens de boschampignons en de saus. Werk af met een takje dragon.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?