Recept 05 (0 stemmen)

Risotto met zuiderse groenten en parmezaankoekje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Overige Italiaans

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter.
  2. De aubergine onmiddellijk instrijken met citroensap.
  3. Bak alles op een hoog vuur in Solo en voeg fijngesneden basilicum toe.
  4. Snij de ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze in Solo in een aparte grote pan.
  5. oeg de rijst toe en fruit kort aan.
  6. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren!
  7. Bedek de bodem van een warme teflonpan met parmezaan en laat de parmezaan bruinen.
  8. Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken.
  9. Werk de risotto af met wat Solo en breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 600 g gemengde zuiderse groenten (paprika,courgette,aubergine,bospaddenstoelen,…)
  • 1 klontje Solo
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • 300 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels gemalen jonge parmezaan
  • citroen
  • 10 blaadjes basilicum

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie