Recept 05 (0 stemmen)

Risotto met zeevruchten

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snipper fijn, spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes, scheur de basilicumblaadjes grof.
  2. Was/spoel de venusschelpen meerdere malen tot alle zandrestjes weg zijn.
  3. Doe ze in een koekenpan met het laatste aanhangende water, samen met een gepeld teentje knoflook, laat ze op een hoog vuur opengaan.
  4. Haal de schelpen leeg zodra ze open zijn, zeef het kookvocht en hou apart.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit hier de ui in aan, voeg de risottorijst toe en bak hem al roerend even mee tot alle olie is opgenomen.
  6. Voeg een scheutje witte wijn toe en de paprikablokjes, breng aan de kook.
  7. Voeg vervolgens, al roerend, beetje bij beetje de bouillon en het kookvocht van de venusscelpen toe, voeg telkens vocht toe als het vorige is opgenomen door de rijst.
  8. Herhaal dit tot alle bouillon op is.
  9. Meng naar eigen smaak geraspte Parmezaan onder de risotto, kruid af met pezo.
  10. Voeg de venusschelpen toe en naar eigen smaak gehakte basilicum en een straaltje olijfolie.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie