Recept 45**** (3 stemmen)

Risotto met witloof en gerookte zalm

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Risotto

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Stoof de fijngesneden witloof in 40g boter en kruid met peper en zout.Stoof de fijngesnipperde sjalot in 40g boter, voeg de rijst toe en roer 1 à 2 minuten door de boter.Voeg een beetje warme groentebouillon toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.Voeg de rest van de warme groentebouillon in kleine hoeveelheden toe. De rijst is na ongeveer 15minuten gaar.Voeg de rest van de boter, de gemalen parmezaan, de fijngesneden gerookte zalm en de witloof toe aan de risotto.Tip: Bij het bereiden van witloof start je met het verwijderen van de buitenste blaadjes. Hou je niet van de typische bittere smaak, snijd dan een schijfje van de hardere onderkant weg en snijd de kegelvormige 'pit' eruit. Kort spoelen onder de koudwaterkraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen. Dan verdwijnen namelijk de vitaminen en de mineralen. Dep de kroppen altijd droog.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?