Recept 45**** (7 stemmen)

Risotto met wilde paddestoelen

Dit is een recept van

tijd
37 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week de paddestoelen gedurende 15 minuten in het kokende water.
  2. Laat ze uitlekken terwijl u het vocht opvangt.
  3. Doe de 500 ml water het bouillonblokje en het opgevangen vocht in een kleine kookpot en laat zachtjes koken.
  4. Snij de paddestoelen fijn.
  5. Laat de Solo op een matig vuur in een steelpan met antiaanbaklaag smelten.
  6. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat ze glazig zijn.
  7. Doe de rijst erbij en laat gedurende 2 minuten bakken terwijl u roert.
  8. Giet de wijn erbij en breng al roerend aan de kook totdat de wijn verdampt is.
  9. Giet de helft van de bouillon erbij en breng al roerend zachtjes aan de kook totdat de bouillon geabsorbeerd is.
  10. Giet de rest van de bouillon erbij en laat gedurende 15 tot 20 minuten al roerend garen.
  11. Voeg de champignons en de kaas toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 250 ml kokend water
  • 500 ml water
  • 50 ml witte wijn
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 250 g arboriorijst
  • 175 g geraspte parmezaanse kaas
  • 14 g gedroogd eekhoorntjesbrood (1 zakje)
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 2 teentjes gepelde knoflook

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 februari 2010 om 13u11

Onze excuses, we hebben het recept aangepast

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?