Recept 05 (0 stemmen)
Risotto met Sint-Jakobsschelpen

tijd
25 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Fruit de sjalotten glazig in olijfolie, voeg de rijst toe en bak al roerend tot de korrels glazig
- zijn. Doe de wijn erbij en voeg stilaan de bouillon toe. Roer telkens tot de rijst al het vocht
- heeft opgenomen. Breng op smaak met pezo.
- Bestrooi de Sint- Jakobsschelpen met vers gemalen peper. Bak ze aan beide zijden in de
- hete boter.
- Overgiet de risotto met enkele druppels hazelnootolie, bestrooi met de geschaafde
- hazelnoten en serveer met de Sint-Jakobsvruchten.
- Werk af in een ring en garneer met een beetje koriander.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 2 sjalotten, gesnipperd - olijfolie - 300 g arboriorijst - 500 ml groentebouillon - 1 glas droge witte wijn of sherry - zout en grof gemalen peper - 8 Sint-Jakobsschelpen - scheutje hazelnootolie - 4 el hazelnoten, geschaafd - 50 g boter - 1 el gesnipperde koriander Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?