Risotto met grote garnalen en courgette

1 (1)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in schuine stukjes.
  2. Doe de garnalen samen met de knoflook, lente-uitjes, twee eetlepels Bertolli vloeibaar en 2 koffielepels bouillon van het keteltje in een schaal. Goed doorroeren en de marinade 5 tot 10 minuten laten intrekken.
  3. Verwarm 1 eetlepelsl Bertolli vloeibaar en bak hierin de courgette 1 minuut. Voeg de ongekookte risottorijst toe en bak de rijst kort mee. Blus af met de wijn. Voeg de rest van het bouillonketeltje en 300 ml water toe en de oregano. Breng het geheel roerend aan de kook en laat het zachtjes doorkoken, onder af en toe doorroeren, totdat bijna alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
  4. Voeg een minuut voor het einde de gemarineerde garnalen en lente-uitjes toe en warm ze even mee.

Tip

Let op: de rijst hoort een beetje smeuïg te zijn bij het serveren!

Voor een meer uitgesproken smaak: voeg 1 eetlepel witte Balsamico azijn toe aan de marinade. Roze garnalen zijn al gegaard. Neem je rauwe garnalen, bak dan de garnalen 5 minuten in de marinade voor dat je ze toevoegt aan de risotto.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?