200 g gemengde bospaddenstoelen (bvb. eekhoorntjesbrood, cantharellen, …)
1 teentje knoflook
gehakte platte peterselie
1 kleine ui
olijfolie
20 g boter
versgemalen Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano) naar smaak
peper en zout
witte truffel
Bereiding:
Paddenstoelen schoon borstelen.
De bouillon verwarmen. De risottorijst op een zacht vuur aanstoven in olijfolie. De rijst moet warm zijn. De bouillon bij de risottorijst. Deksel op de braadpan en op een zacht vuur gedurende een 15-tal minuten latten sudderen. Niet roeren.
De ui fijn hakken en het teentje knoflook pletten en alles aanstoven in olijfolie. Paddenstoelen aanbakken samen met de uien en knoflook. Kruiden met peper en zout. Afwerken met gehakte platte peterselie.
Na ongeveer 15 minuten parmezaanse kaas en boter toevoegen. Daarna de eerste keer voorzichtig in de risotto roeren. Paddenstoelen erdoor mengen. Indien nodig nog een beetje bouillon bijvoegen om het geheel smeuïger te maken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?