Recepten met sla

Deze groente kunnen we in drie grote groepen onderverdelen: kropsla met gladde, koolvormige bladeren, ook soms “botersla” genoemd; bindsla met duidelijk zichtbaar generfde en knapperige bladeren; en krulsla met knapperige, dikke bladeren. Sla, vooral de soorten met gladde en donkere bladeren, bevat hoge concentraties aan caroteen, een stof met antioxiderende eigenschappen die de celveroudering bestrijdt en ons organisme van vitamine A voorziet. Sla wordt op lage temperatuur (3 tot 4ºC) opgeslagen in een ruimte met een hoge vochtigheidsgraad. Met behulp van deze groente kun je kleurrijke schotels serveren die weinig calorieën bevatten en de hydratatie van het lichaam op peil houden. Daarnaast heeft sla kalmerende en esthetische eigenschappen. Volgens de traditie wordt er uit slabladeren trouwens thee getrokken voor mensen die last hebben van slapeloosheid. Ze vormen ook de basis voor artisanale schoonheidsmaskers die naar verluidt puistjes en eczema zouden bestrijden. Breng de sla op het gezicht aan nadat je hem met een stamper plette en tot een stevige brij vermengde. Je zal versteld staan van het resultaat!
Extra inspiratie
Receptcollecties
isFirstActive = false;