Recepten met rucola

Gastronomie

Rucola is de Italiaanse naam voor raket. En inderdaad, zo kennen we rucola ook: als raketsla. Of roquette, of mosterdkruid, of notensla. Hoe dan ook, deze slasoort behoort tot de familie van de kool en is verwant aan mosterd en radijs. De blaadjes hebben een peperachtige, pittige smaak.

Rucola is een typisch ingrediënt uit de Toscaanse keuken. Je kan het smakelijk verwerken in allerhande salades, maar smaakt ook zeer goed af in zowel koude als warme pasta’s. Gekookt of gepureerd kan je raketsla gebruiken als extra smaakmaker in soepen en sauzen. Of probeer eens een pesto met rucola in plaats van basilicum!

Bewaring

Rucola bederft erg snel. Je gebruikt de sla dus best zo snel mogelijk na aankoop.

Tips en weetjes

Doorgaans vind je rucola in je supermarkt van maart tot november. Let er daarbij op dat de sla glanzend groen is. Hoe jonger de sla, hoe zachter de smaak.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker